مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

تأثیر مصرف سیبزمینی بر دیابت بارداری
اخبار اغلب پر از خبرهایی راجع به هشدارهای مصرف برخی موادغذایی خاص و غذاهای مفید در بارداری است، اما با شنیدن مطالعه ای که در ایالت متحده انجام شد متعجب خواهید شد. در این مطالعه عنوان شده، زنانی که به طور منظم 2 تا4 سهم سیب زمینی در وعده های غذایی روزانه خود استفاده می کنند احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در بارداری 27 درصد بیشتر می شود.
توصیه ها برای کاهش این خطر، جایگزین کردن سیب زمینی در وعده های غذایی روزانه با غذاهای حاوی غلات سبوسدار، نخودفرنگی، لوبیا و عدس است.
در مطالعه ای عادات غذایی 15000 زن که در طی 10 سال باردار شدند را مورد بررسی قرار گرفت. مصرف زنان از انواع سیب زمینی شامل:آب پز، خوراک و پخته شده را برای مشاهده اثرات بعدی در مدت زمان مشخصی، بررسی شد.
نتایج نشان داد، زنانی که حتی یک سهم به طور منظم قبل از بارداری مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از یک سهم در هفته مصرف می کردند، 20 درصد بیشتر شانس ابتلا به دیابت نوع دو در بارداری داشتند. زنانی که به طور منظم بیش از 5 سهم در هفته سیب زمینی مصرف کردند 50 درصد شانس ابتلا به دیابت نوع دو در آنها بیشتر بود.
احتمال دیابت در کسانی که سیب زمینی را با سبزیجات و غلات سبوسدار جایگزین کردند 12-9 درصد کمتر بود.
نوسیندگان این تحقیق تصریح کردند که با این حال نمی توان سیب زمینی را به عنوان علت مستقیم شناخته شده ابتلا به دیابت دانست و عوامل بسیاری نیز در این امر دخیل هستند.
در این مطالعه ارتباط بین مصرف سیب زمینی قبل از بارداری و افزایش احتمال ابتلا به دیابت بارداری به طور قطع ثابت نشده است، اما بر وجود ارتباط بین مصرف سیب زمینی و ابتلا به دیابت بارداری تاکید شده است.
نویسنده مقاله : سپیده شهبازی
منابع:
برچسب ها :