مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

باز کننده قاعدگی

مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

باز کننده قاعدگی

باز کننده قاعدگی و تاثیر هریک

باز کننده قاعدگی قوی در واقع کارهایی است که باعث می‌شود پریود جلو بیفتد. باز شدن قاعدگی و گاهی جلو انداختن آن از دغدغه‌هایی است که هر خانمی آن را تجربه کرده است. تاخیر سیکل قاعدگی قطعا برای همه ما پیش آمده و احتمالا در این مواقع نگرانی اولین حسی بوده که تجربه کرده‌‎ایم؛ به خصوص اگر از لحاظ جنسی فعال باشیم! یا ممکن است قصد سفر رفتن داشته باشیم و یا مناسبت خاصی را در پیش داشته باشیم و مایل باشیم زودتر پریود شویم. در چنین شرایطی حتما به دنبال راهی برای پریود شدن و بازکننده قاعدگی خواهیم بود.

اگر به دنبال روشی برای زودتر پریود شدن و باز کننده قاعدگی خود هستید، باید بدانید که هیچ راه تضمینی و قطعی برای این مسئله وجود ندارد. اما بعضی‌ از روش‌ها می‌توانند به شروع پریود کمک کنند. در ادامه این مطلب در مورد این روش‌ها و عوارض آن‌ها بیش‎تر صحبت خواهیم کرد.

علت تاخیر پریود

طول سیکل قاعدگی در هر فردی متفاوت است و تاخیر در قاعدگی برای هر کس، یک تعریف مشخص دارد اما به صورت کلی می‎‌توان گفت یک سیکل طبیعی معمولا حدود ۲۱ تا ۳۵ روز طول می‌کشد. بعضی از خانم‌ها نمی‌دانند که در چه تاریخی باید پریود شوند یا طول سیکل‌‌های قبلی خود را فراموش کرده‎‌اند.

در چنین شرایطی تشخیص عقب افتادن پریود دشوار خواهد بود. اما اگر از طول سیکل قاعدگی خود آگاه هستید و از موعد پریودتان گذشته است، باید به دنبال علت آن باشید. البته اگر عقب افتادن پریود تنها دو تا سه روز باشد چندان جای نگرانی نیست. از علل تاخیر پریود می‌‏توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بارداری؛
  • وزن بسیار کم یا اضافه ‌وزن؛
  • تمرینات سخت و سنگین ورزشی؛
  • اضطراب، استرس و تنش‌های روانی؛
  • تنبلی تخمدان؛
  • داروهای ضدبارداری هورمونی؛
  • بیماری‌های مزمن مانند دیابت؛
  • اختلالات هورمونی مثل بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین و یا مشکلات تیروئید.
باز کننده قاعدگی قوی

باز کننده قاعدگی قوی

بهترین راه‌حل برای زودتر پریود شدن درمان علت آن است! اما به هر حال روش‌های زیادی در دسترس هستند که به زودتر پریود شدن، کنترل و تغییر چرخه قاعدگی، کمک می‌کنند؛ البته به شرط اینکه از باردار نبودن خود مطمئن باشید و مشکل زمینه‌‎ای نداشته باشید. استفاده از داروهای هورمونی، ورزش، رعایت رژیم غذایی و کاهش استرس از جمله روش‌‌های باز کننده قاعدگی محسوب می‌شوند. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:   

داروهای هورمونی

قرص‌‌های هورمونی که ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند، از آشناترین و اثربخش‌ترین راه‌های بازکننده قاعدگی هستند. این روش نسبت به سایر روش‌‌های قاعده آور، قابل‌اعتمادتر است. روش مصرف قرص‌‌های ضدبارداری به این صورت است که ابتدا باید آن را به مدت ۲۱ روز مصرف کنید، سپس به مدت هفت روز مصرف آن را قطع می‌‎کنید تا پریود شوید.

می‌توان با زودتر قطع کردن قرص‌ها، پریود را جلوتر انداخت یا با ادامه مصرف آن، شروع سیکل‎ را عقب انداخت. لازم به ذکر است که اگر قرص‌های ضدبارداری را طبق دستور پزشک مصرف نکنید، نمی‌توان انتظار داشت که عملکرد درستی در بدن داشته باشند.

از دیگر داروهای هورمونی کمک کننده به شروع پریود، آمپول پروژسترون است. به طور معمول یک هفته تا ده روز بعد از تزریق پروژسترون، خونریزی شروع خواهد شد.

اگرچه احتمال آن کم است اما داروهای هورمونی گاها ممکن است عوارضی جدی را برای فرد ایجاد کنند. به همین دلیل برای همه مناسب نیستند. افرادی که سیگاری هستند، بیماری زمینه‎‌ای مثل فشار خون یا سابقه لخته شدن خون دارند و یا بالای ۳۵ سال هستند، احتمال بیش‎تری دارد که دچار عوارض ناشی از مصرف قرص هورمونی شوند. هنگامی که تصمیم به استفاده از روش‌های هورمونی گرفتید، حتما قبل از آن با یک پزشک متخصص در مورد خطرات آن با توجه به وضعیتی که دارید، صحبت کنید.

ورزش مناسب

به‌طور کلی ورزش در حد متعادل، می‌تواند به تعادل هورمون‌ها و نظم چرخه قاعدگی کمک کند. با این‌حال تحقیقات و شواهد علمی تاثیر این روش را به‌عنوان باز کننده قاعدگی تایید نکرده است. از طرفی برخی از افراد به دلیل فعالیت‌های ورزشی شدید، دچار تاخیر قاعدگی می‌شوند. اگر ورزشکار حرفه‌ای هستید برنامه تمرینی خود را سبک‌تر تنظیم کنید. در چنین شرایطی ورزش نکردن کمک کننده است!

دمنوش و تغذیه

بسیاری از افراد به دنبال مصرف ماده غذایی خاص یا دمنوش به عنوان باز کننده قاعدگی قوی هستند. اگرچه هیچ شواهد علمی، دال بر اثرگذاری این روش‌ها وجود ندارد، اما خطرات کمی دارند و امتحان آن‌ها ضرری ندارد. از جمله دمنوش و مواد غذایی که می‎توانند به پریود شدن کمک کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زعفران (به مقدار خیلی کم)؛
  • گشنیز و جعفری؛
  • زردچوبه؛
  • کوهوش سیاه؛
  • دارچین؛
  • رازیانه؛
  • دانه شنبلیله؛
  • سبزیجات با برگ سبز و مرکبات.

کیسه آب گرم

استفاده از کیسه آب گرم می‌تواند باز کننده قاعدگی باشد. گرما جریان خون رحم و اطراف آن را افزایش می‌دهد، این افزایش گردش خون به پریود شدن کمک می‌کند همچنین و باعث تسکین درد نیز می‌شود.

ارگاسم

ارگاسم و رابطه جنسی به طور غیرمستقیم می‌توانند بر قاعدگی تاثیرگذار باشند. ارگاسم باعث افزایش خون‌رسانی به لگن می‌شود و باعث افزایش فعالت تخمدان‌ها می‌شود. در نتیجه ارگاسم می‌تواند یک باز کننده قاعدگی قوی باشد.

کاهش استرس

تحقیقات علمی نشان می‌دهد که استرس بر پریود و نظم آن تاثیر می‌گذارد. ‌یافتن راه‌هایی برای آرامش و کاهش استرس ممکن است به زودتر پریود شدن کمک کند. یوگا، پیاده‎‌روی، تکنیک‌‌های نوشتن افکار، مدیتیشن و وقت گذراندن با دوستان می‌توانند به کاهش سطح استرس، کمک کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

در برخی شرایط تأخیر پریود می‌تواند نشانه یک بیماری زمینه‌ای و مشکل جدی‎‌تر باشد. درصورتی‌که هر یک از علائم زیر را داشتید، قبل از انجام هر اقدامی، به پزشک مراجعه کنید. 

  • احتمال بروز حاملگی؛
  • تاخیر قاعدگی به مدت سه سیکل متوالی؛
  • مشاهده خونریزی بین پریودها و یا پس از رابطه جنسی؛
  • شدید شدن پریودها به‌طور ناگهانی.

کلام آخر

روش‌های زیادی تحت عنوان باز کننده قاعدگی قوی، برای زودتر پریود شدن وجود دارد که در این مقاله به بررسی آن‌ها پرداختیم. می‌توان گفت که داروهای هورمونی، تنها روش قابل‌اعتماد برای تنظیم سیکل قاعدگی هستند. با این‌حال برخی مواد غذایی، ورزش و تکنیک‌‌های کاهش استرس نیز می‌توانند به تنظیم قاعدگی کمک کنند. پیشنهاد می‌کنیم حتماً برای انتخاب روش مناسب با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

شما می‌توانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.

برچسب ها :