مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پیش از بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

پیشگیری از بارداری در مردان با تزریق مواد غیر هورمونی

پیشگیری از بارداری در مردان با تزریق مواد غیر هورمونی

پیشگیری از بارداری در مردان با تزریق مواد غیر هورمونی

با وجود اینکه برای زنان چندین راه جلوگیری از بارداری وجود دارد، در مورد مردان تعداد این راهکارها کم است. وازکتومی تنها راه موثر در دسترس با عملکرد طولانی مدت برای مردان است. اما روش جدید غیر هورمونی که در واقع به صورت ژل قابل تزریق است می تواند بازی را تغییر دهد و امکانات بهتری را در اختیار مردان قرار دهد.

نتایج تحقیقات نشان می دهد این ماده قابل تزریق به جنس نر در خرگوش ها موثر بوده است. طبق این مطالعه در دسترس بودن و استفاده از روش های جلوگیری از بارداری، پیامدهایی در جهت سلامت عمومی و رفاه دارد. هر ساله در جهان جدود 85 میلیون بارداری ناخواسته اتفاق می افتد که نیمی از آنها منجر به سقط می شوند. در همین راستا تقاضا برای راهکارهای جلوگیری از بارداری برای مردان افزایش یافته است. با وجود اینکه وازکتومی روشی ایمن و موثر است اما می توان آن را روشی ثابت درنظر گرفت زیرا بازگشت آن پرهزینه و دشوار است و احتمال ناموفق بودن در بازگشت باروری وجود دارد.

اخیرا قرص های ضدبارداری برای مردان با ساختارهای پیچیده شیمیایی که به طور بالقوه قادر به جلوگیری از باروری مردان هستند، تولید شده اند. با این وجود همواره نگرانی راجع به اثرات جانبی وجود دارد. این در حالی است که دانشمندان روی راهکارهای هورمونی برای کنترل باروری در مردان تمرکز کرده اند اما بیشتر مردان گزینه های غیرهورمونی را برای جلوگیری از اثرات جانبی و خطرات ایمن بودن ترجیح می دهند. یکی ازهدف هایی که برای شروع جلوگیری از قدرت باروری در مردان مناسب به نظر می رسد، مجرای دفران است که اسپرم را از بیضه به سمت محل خروج حمل می کند.

در این مطالعه محققان ژلی  به نام Vasalgel  را به مجرای دفران 12 خرگوش تزریق کردند. این ژل ازاستیرن-آلت-مالئیک اسید (SMA) حل شده در دی متیل سولفوکسید ساخته شده بود. دو فرمولاسیون مختلف از ژل مورد بررسی قرار گرفت که یکی 100% SMA اسید و دیگری 80% SMA اسید و  20% انیدرید بود.

پس از بررسی مایع منی 12 خرگوش، دانشمندان دریافتند که 11 مورد آنها در تمام نمونه ها فاقد اسپرم بوده اند به این معنی که هیچ اسپرم قابل تشخیصی در مایع منی دیده نشد. با وجود اینکه در یکی از خرگوش ها تعداد کمی اسپرم یافت شد اما در نهایت فاقد اسپرم شد. در نتیجه هر دو فرمولاسیون به میزان یکسانی موثر واقع شدند.  دانشمندان خاطر نشان کردند که اثر این ژل ضد بارداری طی دوره 12 ماهه به جا می ماند و پاسخ مجرای دفران خرگوش ها به میزان حداقلی بروز پیدا کرد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:
بستن
بازکردن

آیا این ژل در انسان هم موثر واقع خواهد شد؟

نحوه عملکرد این ژل  به این صورت است که با تزریق آن به درون مجرای دفران، به صورت هیدروژل در می آید و به حالت نرم و ژل مانند باقی می ماند که به این معنی است ژل منعطف و قادر به چسبیدن به دیواره مجرای دفران است. از آنجاییکه هیدروژل اجازه عبور بسیاری از مولکولهای حل شونده در آب را می دهد (اما نه مولکول های بزرگتر مانند اسپرم)، این تکنیک فشار روی ذخیره اسپرم و مکان تولید را کاهش می دهد.

در مدل خرگوش، محققان قادر بودند به طور موفقیت آمیزی ژل را بردارند تا جاری شدن اسپرم را به حالت قبل برگردانند و باروری را برگردانند. با این حال،  اولین دوره آزمایش آن روی مردان اواخر 2016  خواهد بود.

نویسنده مقاله : حسنا بابی نی

منابع:

برچسب ها :