مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

تایید شده توسط:
دکتر مژگان وهابی عضو گروه زنان، متخصص زنان و زایمان ...
تزریق ژل در بارداری و عوارض آن
تزریق ژل کاربردهای زیادی در حوزه زیبایی دارد و از آن میتوان در حجیم کردن لبها و یا زاویه سازی استخوان گونه کمک گرفت. اگرچه تزریق ژل مانند از دهه ۱۹۷۰ وجود داشته اما در سالهای اخیر به موضوع اصلی گفتگو تبدیل شده و محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. خصوصا که کلینیکهای زیبایی تبلیغات گستردهای در این زمینه دارند، در نتیجه بانوان در هر سنی به انجام تزریق ژل وسوسه میشوند.
در این مقاله به بررسی تزریق ژل در بارداری میپردازیم که آیا میتوان در بارداری ژل و فیلر تزریق کرد؟ یا خیر. با ما همراه باشید.
تزریق ژل در باردای
از آنجایی طی حاملگی کمبود خواب و تغییرات هورمونی روی پوست تاثیر میگذارند، ممکن است وسوسه شوید که برای تزریق ژل به متخصص پوست مراجعه کنید. به صورت کلی پزشکان توصیه میکنند از هرگونه درمان غیرضروری پزشکی در دوران بارداری خودداری کنید زیرا غیرمسئولانه است.
درمانهای زیبایی خطرات غیرقابل محاسبهای را برای جنین و مادر به همراه دارند که اثرات آن غیرقابل پیش بینی است. بنابراین چه قبلا از فیلر یا ژل استفاده کرده باشید و چه برای اولین باری باشد که به آن فکر میکنید، اگر باردار هستید نباید به سراغ ژل بروید.
تزریق فیلر در بارداری
هیچ مطالعه جامعی در مورد استفاده از فیلر در بارداری انجام نشده است، اما ممکن است خطرات و عوارض جانبی بالقوهای به خصوص برای کودک شما به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است در دوران بارداری و شیردهی احتیاط کنید و از تزریق ژل و فیلر پرهیز کنید.
مشخص نیست که در صورت استفاده از فیلر در دوران بارداری و یا شیردهی چه اثراتی بر شما یا جنین شما میتواند ایجاد شود، اما متخصصان پوست موافقند که در این دوران از تزریق آن اجتناب کنید.
با این حال این مسئله بدان معنا نیست که شما باید تمام امید خود را از داشتن چهرهای شاداب طی بارداری از دست بدهید. راههای جایگزینی وجود دارند که میتوانید با مشورت با متخصص پوست و ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود ببینید کدامیک برای شما بهترین هستند.

عوارض تزریق ژل در بارداری
چه باردار باشید چه نباشید، تزریق فیلر همیشه خطرات خاص خود را به همراه دارد. شایعترین خطرات مربوط به تزریق ژل در بارداری عبارتند از:
- تورم و کبودی بهویژه اطراف چشمها و بینی؛
- انسداد عروق که حتی ندرتا میتواند منجر به سکته مغزی شود.
در دوران بارداری، این خطرات بیشتر نگران کننده خواهد بود، زیرا هر چیزی که وارد بدن خود میکنید میتواند روی جنین شما تأثیر بگذارد. FDAمصرف فیلر و ژل را در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیکند. درست است که اسید هیالورونیک تزریق شده به صورت از ناحیه محلی خارج نمیشود، اما بهتر است در این مورد احتیاط کنید.
از طرفی گزینههای درمانی موجود برای اصلاح هر گونه عارضه محدودتر خواهید بود. یعنی اگر در دوران بارداری واکنش نامطلوبی به تزریق فیلر لب خود داشته باشید، درمان علائم شما ممکن است دشوارتر باشد.
تزریق ژل قبل از بارداری
پس از تزریق فیلر منعی برای بارداری وجود ندارد و در واقع تزریق فیلر قبل از اقدام به بارداری سلامت جنین را به خطر نمیندازد.
چه زمانی میتوانم تزریق ژل را از سر بگیرم
توصیه میشود تا پس از قطع شیردهی برای از سرگیری تزریق فیلر صورت و بوتاکس صبر کنید. در دوران شیردهی کودک شما همچنان در معرض موادی است که وارد بدن شما میشود.
جایگزین های ایمن در بارداری
در دوران بارداری و شیردهی فیلر از روی میز حذف میشود اما کارهایی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا به پوست خود کمک کنید به شادابی و جوانی دست پیدا کند.
برای مثال میتوانید از یک بخور رطوبت ساز هوا استفاده کنید. همچنین مدتهاست که مرطوبکنندهها بهعنوان ابزاری ضروری برای هیدراته نگه داشتن پوست معرفی شدهاند و شواهد نشان میدهد که آنها میتوانند برخی از همان اثرات فیلر را داشته باشند.
مصرف آب را فراموش نکنید. این احتمالاً اولین باری نیست که به شما گفته میشود هیدراته بمانید. اما علاوه بر حفظ سلامتی شما، نوشیدن آب فراوان به پوست شما نیز کمک میکند.
شما میتوانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع: