مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

آیا انجام میکروبلیدینگ یا تاتو ابرو در بارداری خطرناک است؟
میکروبلیدینگ یا فیبروز ابرو که به صورت عامیانه به آن هاشور ابرو نیز گفته می شود، یکی از خدمات زیبایی است که امروز مورد توجه خانم های زیادی قرار گرفته است. علاوه بر این، با توجه به تغییراتی که در خلق و خوی خانم های باردار ایجاد می شود، ممکن است نیاز به خدمات زیبایی بیشتری را در این دوران احساس کنند، اما سوال اصلی که در اینجا برای بسیاری از خانم ها مطرح می شود این است که آیا انجام میکروبلیدینگ یا تاتو در بارداری مجاز است؟
انجام هاشور ابرو می تواند عامل خطری، هم برای مادران باردار و هم برای جنین باشد. در این مطلب قصد داریم به عوارض فیبروز ابرو و میکروبلیدینگ در بارداری بپردازیم.
عمده ترین عوارض فیبروز ابرو در بارداری:
از جمله اصلی ترین عوارض فیبروز ابرو در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عوارض مربوط به مواد شیمیایی موجود در رنگ های هاشور ابرو:
در بیشتر مواقع، هنگام انجام تکنیک های میکروبلیدینگ، تاتو، هاشور ابرو و فیبروز قبل از انجام مراحل، از بی حس کننده های موضعی استفاده می گردد تا درد کمتری احساس شود؛ اما از آن جا که این بی حس کننده های موضعی حاوی اپی نفرین هستند، برای زنان باردار مضر می باشند. عوارض داروهای بی حس کننده شامل تاکیکاردی (افزایش ضربان قلب) جنین و یا افزایش احتمال بروز دیگر ناهنجاری های قلبی در جنین است.
گرچه رنگدانه مورد استفاده در مواد میکروبلیدینگ طبیعی است، اما دارای مقادیر کمی از مواد شیمیایی مانند اکسید آهن و نیکل نیز می باشد. این مواد شیمیایی برای زنان باردار یا به طور کلی بزرگسالان نسبتاً بی ضرر هستند، اما در مورد جنین نمی توان این موضوع را با اطمینان تایید کرد. با وجود این که مطالعات زیادی در مورد مواد به کار گرفته شده در خدمات زیبایی تاتو ابرو انجام نشده است، اما دانستن این حقایق به شما کمک می کند تا با عوارض فیبروز ابرو در بارداری آشنا شده و تصمیم بهتری بگیرید.
عوارض مربوط به عدم تعادل هورمونی:
- افزایش میزان خونریزی در حین انجام میکروبلیدینگ و تاتو ابرو به دلیل افزایش سطح استروژن در بارداری؛
- تغییر رنگ پوست یا افزایش رنگدانه های پوستی به دلیل تغییرات به وجود آمده در سیستم گردش خون در دوران بارداری؛
- احتمال کم رنگ شدن یا محو شدن تاتو ابرو (هاشور ابرو، فیبروز ابرو یا میکروبلیدینگ) به دلیل عارضه ملاسما یا ماسک بارداری، تغییرات هورمونی و یا رقیق شدن خون؛
- تغییر طرح تاتو ابرو یا هاشور ابرو پس از زایمان به دلیل تغییرات پوستی یا تغییر در اندازه صورت (به دلیل کشیدگی صورت) در دوران بارداری؛
- احتمال تغییر رنگ ابرو ها و یا عدم تطابق رنگ ابرو با رنگ طبیعی پوست به علت تغییر رنگ پوست پس از زایمان.
عفونت در بارداری:
خطر عفونت در اثر انجام تاتو ابرو در بارداری، همواره شما و جنین تان را تهدید می کند. این عفونت ها شامل عفونت های خونی مانند اچ آی وی و هپاتیت B هستند که ممکن است به جنین آسیب برسانند. بنابراین اگر هنوز مایل به انجام میکروبلیدینگ یا تاتو ابرو در بارداری هستید، بهتر است موارد زیر را رعایت فرمایید:
- فرد انجام دهنده فیبروز ابرو باید حتما هنگام انجام این کار، از دستکش استفاده نماید؛
- تجهیزات مورد استفاده باید حتما ضدعفونی و استریل شوند؛
- سوزن های مورد استفاده باید حتما جدید و یکبار مصرف باشند.
آیا انجام میکروبلیدینگ در دوران شیردهی مجاز است؟
توصیه می شود خانم ها در هنگام شیردهی نیز از انجام میکروبلیدینگ خودداری نمایند، به این دلیل که در صورت ابتلای مادر به عفونت حین انجام پروسه تاتو ابرو، ممکن است آن را به فرزند خود نیز منتقل کند.
البته لازم به ذکر است که به احتمال زیاد، این روش باعث ایجاد عفونت یا عوارض جانبی منفی در دوران شیردهی نمی شود، اما به دلایل احتیاطی، باید تا پایان شیردهی صبر کرد و ایمنی کودک را در اولویت قرار داد.
از طرفی دیگر، داروها یا پمادهایی که قبل و بعد از میکروبلیدلینگ تجویز می شوند (مانند ژل یا پماد بیحسی یا فراورده های آلفا هیدروکسی اسید)، ممکن است از طریق پوست جذب شده و به داخل شیر نفوذ کنند که این امر می تواند برای جنین مضر باشد. در صورتی که بتوانید بدون استفاده از پماد بیحسی، هاشور ابرو را انجام دهید، مشکلی وجود ندارد، اما تحمل آن کمی سخت است و بسیاری از افراد نمی توانند این درد را تحمل کنند. بنابراین بهتر است انجام فیبروز ابرو به بعد از دوران شیردهی موکول گردد.
سخن آخر:
هر نوع از خدمات زیبایی ممکن است با عوارضی همراه باشد. به دلیل عوارض فیبروز ابرو در بارداری که به آن ها اشاره شد و امکان داشتن تاثیر منفی بر روی جنین، پزشکان انجام تمام خدمات زیبایی را در دوران بارداری منع کرده و آن را به بعد از زایمان موکول می کنند. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود تا جایی که امکان دارد از انجام میکروبلیدینگ و تاتو ابرو در بارداری خوداری نمایند.
منابع: