مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

بارداری پوچ

بارداری پوچ

بارداری پوچ

بارداری پوچ (blighted ovum = تخم پوچ و همچنین anembryonic pregnancy و یا anembryonic gestation نیز گفته می شود) زمانی اتفاق می افتد که ساک بارداری بدون جنین تشکیل شود. این حالت اغلب به دلیل ناهنجاری های کروموزومی در سلول تخم بارور صورت می گیرد. در حاملگی پوچ، تخم لقاح یافته در داخل رحم لانه گزینی می کند، اما تقسیمات لازم برای تشکیل جنین صورت نمی گیرد، به همین علت به بارداری پوچ، بارداری بدون امبریوسیت نیز گفته می شود.

در شرایط نرمال بارداری، تخم بارور شده به دیواره رحم متصل شده و حدود پنج تا شش هفته پس از آن جنین تشکیل می شود. اما در بارداری پوچ، ساک بارداری( جایی که جنین در آن رشد می کند) حدودا 18 میلی متری می شود. در بارداری پوچ ، هر چند، ساک بارداری تشکیل و رشد پیدا می کند ، اما جنین رشدی ندارد.

معمولا بارداری پوچ در سه ماهه اول بارداری رخ می دهد، در افرادی که دچار این عارضه می شوند، علائم اولیه بارداری مانند حساس شدن پستان ها به لمس و همچنین، قطع عادت ماهانه و مثبت بودن تست بارداری ( HCG (گنادوتروپین جفتی انسانی) مثبت) مشاهده می شود.HCG هورمون بارداری است که توسط جفت سنتز می شود. اما زمانی که رشد جفت متوقف  شود و سطح هورمون ها کاهش پیدا کند، علائم بارداری از بین می رود. سپس علائم سقط جنین مانند: گرفتگی عضلات شکمی(دل درد)، لکه بینی یا خونریزی واژینال و خونریزی شدید بروز می کند. در نهایت، این عارضه منجر به سقط جنین می شود. سقط جنین می تواند به صورت طبیعی صورت گیرد. در حالی که، در برخی از افراد سقط جنین به دنبال مصرف دارو و یا کورتاژ تحت نظر پزشک صورت می گیرد.

بسیاری از  خانم ها که دارای سابقه بارداری پوچ می باشند بارداری های بعدی موفق خواهند داشت. در صورت داشتن  سقط جنین مکرر، باید برای شناسایی علل آن آزمایش صورت گیرد.

اﻧﺠــﺎم ﺳــﻮﻧﻮﮔﺮاﻓﻲ واژﻳﻨﺎل و اندازه گیری سریالی hCG β روش ﺗﺸﺨﻴصی مناسبی برای بارداری پوچ است، توسط سونوگرافی ساک بارداری خالی مشاهده می شود.

نویسنده مقاله : سمیه محمودی

منابع:

برچسب ها :