مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

علائم پره اکلامپسی و تشخیص آن

مدت زمان مطالعه : 9 دقیقه

علائم پره اکلامپسی و تشخیص آن

علائم پره اکلامپسی و نحوه تشخیص آن

اختلالات فشار خون یکی از رایج‌ترین عوارض دوران بارداری هستند که در ۵ تا ۸ درصد از حاملگی‌ها مشاهده می‌شوند. پره اکلامپسی (که مسمومیت بارداری نیز نامیده می‌شود)، یک وضعیت پزشکی جدی است که می‌تواند در اواسط بارداری (پس از ۲۰ هفته) رخ دهد. علائم پره اکلامپسی ممکن است شامل: فشار خون بالا، دفع پروتئین در ادرار، تورم، سردرد و تاری دید باشد. 

علائم پره اکلامپسی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد و در صورت عدم درمان، عوارض جدی هم برای فرد باردار و هم برای جنین ایجاد می‌کند. با تشخیص پره اکلامپسی و درمان به موقع، اکثر افراد باردار مبتلا به پره اکلامپسی در نهایت نوزادی سالم و زایمان خوبی خواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم پره اکلامپسی خفیف و شدید و همچنین راه‌های درمان پره اکلامپسی، این مقاله را مطالعه کنید.

بررسی علائم پره اکلامپسی

اختلال فشار خون معمولاً در نیمه دوم بارداری و پس از هفته ۲۰ ایجاد می‌شود. همه پزشکان در دوران بارداری، چک کردن منظم فشار خون و غربالگری ادرار را توصیه می‌کنند، زیرا تشخیص پره اکلامپسی در زمان مناسب و نظارت دقیق ضروری است.

بسیاری از علائم پره اکلامپسی خاموش هستند یا شبیه علائم طبیعی بارداری هستند و اگر آزمایشات لازم انجام نشود، ممکن است حتی تشخیص داده نشود. عدم تشخیص پره اکلامپسی، وضعیت را به ویژه برای مادر و نوزاد خطرناک می‌کند. به همین دلیل است که مراقبت‌های دوران بارداری برای تشخیص پره اکلامپسی و افزایش فشار خون مهم است.

علائم پره اکلامپسی شدید خطرناک‌تر است و نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارد. در این حالت افراد ممکن است فشار خون بالا (فشار خون ۱۱۰/۱۶۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر)، اختلالاتی در عملکرد کلیه یا کبد، کاهش پلاکت‌های خون (ترومبوسیتوپنی)، مشکلات مغزی (مانند تغییرات بینایی) و تجمع مایع در ریه‌ها (ادم ریوی) را تجربه کنند. در صورت عدم مدیریت علائم پره اکلامپسی، ممکن است اکلامپسی رخ دهد، که یک بیماری نادر اما شدید است که باعث تشنج یا کما می‌شود. در ادامه علائم اولیه پره اکلامپسی را بررسی می‌کنیم و در مورد اقدامات لازم توضیح می‌دهیم.

فشار خون بالا

فشار خون بالا در دوران بارداری یکی از مهم‌ترین علائم پره اکلامپسی است. فشار خون بالا به معنی فشار خون ۹۰/۱۴۰ میلی‌متر جیوه یا بیشتر تعریف می‌شود که در دو نوبت جداگانه با فاصله حداقل چهار ساعت اندازه گیری می‌شود. در دوران بارداری، افزایش عدد دیاستولیک به میزان ۱۵ میلی‌متر جیوه یا بیشتر، یا افزایش عدد سیستولیک به میزان ۳۰ میلی‌متر جیوه یا بیشتر نیز می‌تواند نگران کننده باشد.

اقدامات لازم برای فشار خون بالا در بارداری

فشار خون خود را قبل از بارداری بدانید، به خصوص اگر به طور معمول فشارخون پایینی دارید. از ماما یا پزشک خود درمورد روش اندازه‌گیری فشار خون بپرسید. فشار خون خود را هر روز در ساعت معین و در یک موقعیت ثبت کنید و در صورت مشاهده هرگونه افزایش چشمگیر فشار خون، فوراً به پزشک یا مامای خود اطلاع دهید.

برای اندازه‌گیری دقیق فشار خون، باید در حالت نشسته باشید، با قرار دادن کاف روی بازوی چپ در سطح قلب، فشار خون خود را اندازه گیری کنید. لطفاً توجه داشته باشید که فشارسنج‌های خانگی همیشه به اندازه فشارسنج‌های مورد استفاده در کلینیک‌ها یا بیمارستان‌ها دقیق نیستند. به همین دلیل اندازه‌گیری فشار خون در منزل نباید جایگزین ویزیت‌های دوران بارداری شود. در نظر داشته باشید که فشار خون بالا تنها یکی از علائم پره اکلامپسی است و نباید علائم دیگر پره اکلامپسی را نادیده بگیرید.

پروتئین در ادرار شما (پروتئینوری)

پروتئین موجود در ادرار یا پروتئینوری به عنوان یک ویژگی تشخیصی پره اکلامپسی استفاده می‌شود، اما برخی از زنان مبتلا به پره اکلامپسی ممکن است هرگز به پروتئینوری مبتلا نشوند. پره اکلامپسی را می‌توان بدون پروتئینوری و در صورت وجود سایر علائم پره اکلامپسی شدید مثل (پلاکت‌های پایین، سطح بالای آنزیم‌های کبدی در خون، مایع در ریه‌ها، سردرد شدید یا تغییرات بینایی) تشخیص داد.

به طور معمول، ورود پروتئین توسط نقش فیلتر کننده کلیه‌ها به ادرار محدود می‌شود. پره اکلامپسی ممکن است به این "فیلتر" آسیب برساند و باعث شود پروتئین اضافی در ادرار شما وجود داشته باشد. اکثر بیمارانی که به دلیل پره اکلامپسی دچار اختلال عملکرد کلیه می‌شوند، ظرف چند ماه پس از زایمان به حالت عادی باز می‌گردند. برخی دیگر ممکن است نیاز به نظارت یا درمان مداوم داشته باشند.

اقدامات لازم برای پروتئینوری در بارداری

درصورتی که پزشک آزمایش ادرار برای پره اکلامپسی برای شما درخواست داد، نسخه چاپ شده این آزمایشات را نگه دارید. وجود مقدار کمی پروتئین در ادرار نسبتاً رایج است و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. اگر مقدار پروتئین ادرار ۱+ یا بیشتر باشد، ممکن است نشان دهنده اختلال عملکرد کلیه باشد و احتمالا آزمایشات دیگری تجویز شود.

ممکن است از شما بخواهند که ادرار خود را به مدت ۱۲ یا ۲۴ ساعت جمع آوری کنید تا مقدار دقیق پروتئین موجود در ادرار بررسی شود. در تفسیر آزمایش پره اکلامپسی، پروتئینوری زمانی تشخیص داده می‌شود که حداقل ۳۰۰ میلی‌گرم پروتئین طی ۲۴ ساعت در ادرار شما وجود داشته باشد. در مورد نسبت پروتئین به کراتینین (روش دیگری برای اندازه گیری پروتئینوری)، درصورتی که عدد گزارش شده مساوی یا بیش از ۰.۳ باشد، نشان دهنده پروتئینوری است.

تورم یا ادم

مقدار کمی از تورم در دوران بارداری طبیعی است. اما ادم یا تجمع مایع اضافی مخصوصا زمانی که در صورت، اطراف چشم یا در دستان شما ایجاد شود، می‌تواند نگران کننده باشد و ممکن است یکی از علائم پره اکلامپسی باشد.

اقدامات لازم برای ادم در بارداری

اگر تورم در دست‌ها و پاهای شما شدید شود، ممکن است متوجه «ادم حفره‌دار» شوید (وقتی انگشت شست خود را به پوست خود فشار می‌دهید، برای چند ثانیه فرورفتگی باقی می‌ماند) یا تغییر رنگ پاها را احساس کنید. اگر به این نوع ادم مشکوک هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین باید هر روز پاهای خود را بالا بیاورید و از نشستن طولانی مدت خودداری کنید.

سردرد

اگر سردردهای شدید، ضربان‌دار یا طولانی دارید که از بین نمی‌روند و باعث نگرانی شما شده‌اند، بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و از نظر علائم دیگر پره اکلامپسی مورد بررسی قرار بگیرید. 

اقدامات لازم برای سردرد در بارداری

اگر سردرد شما با مصرف مسکن‌های بدون نسخه کاهش پیدا نکرد، یا اگر این سردردها همراه با حساسیت به نور و تغییرات بینایی بود، بهتر است هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا از نظر علائم پره اکلامپسی شدید مورد بررسی قرار بگیرید.

حالت تهوع یا استفراغ

حالت تهوع یا استفراغ به ویژه هنگامی که به صورت ناگهانی شروع می‌شود و یا پس از اواسط بارداری اتفاق می‌افتد، نگران کننده است. "تهوع صبحگاهی" باید پس از سه ماهه اول ناپدید شود و شروع ناگهانی تهوع و استفراغ بعد از اواسط بارداری ممکن است با پره اکلامپسی مرتبط باشد.

اقدامات لازم برای حالت تهوع و استفراغ در بارداری

این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. تهوع یا استفراغ را می‌توان با آنفولانزا یا مشکلات کیسه صفرا اشتباه گرفت، بنابراین با پزشک خود در مورد بررسی فشار خون خود صحبت کنید و بپرسید که آیا ادرار شما باید از نظر پروتئین بررسی شود یا خیر.

درد شکم (ناحیه معده) و یا درد شانه

این نوع درد شکمی که اغلب به آن درد اپی گاستر یا درد ربع بالای راست (URQ) می‌گویند، معمولاً در زیر دنده‌ها در سمت راست احساس می‌شود. می‌تواند با سوزش سر دل، مشکلات کیسه صفرا، آنفولانزا، سوء هاضمه یا درد ناشی از لگد زدن نوزاد اشتباه گرفته شود. درد شانه اغلب «درد ارجاعی» نامیده می‌شود، زیرا از کبد و زیر دنده‌های راست منتشر می‌شود. همه این علائم ممکن است نشانه‌ای از سندرم HELLP ( که نوعی پره‌اکلامپسی است) یا یک مشکل مرتبط در کبد باشد.

اقدامات لازم برای درد شکم یا درد شانه در بارداری

درد در این ناحیه را باید بسیار جدی گرفت و نباید به آن بی ‌توجهی کرد. فوراً با پزشک خود تماس بگیرید و این موضوع را پیگیری کنید.

کمردرد

کمردرد یک شکایت بسیار رایج در بارداری است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است نشان دهنده یک مشکل در کبد باشد، به خصوص اگر همراه با سایر علائم پره اکلامپسی باشد.

اقدامات لازم برای کمردرد در بارداری

اگر کمردرد در بارداری دارید، مراقب درد معده و شانه راست (در بالا) باشید و این علامت را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر این درد با یک یا چند علامت دیگر همراه باشد، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

افزایش وزن ناگهانی

افزایش وزن بیش از ۱.۵-۲.۵ کیلوگرم در هفته ممکن است نشان دهنده پره اکلامپسی باشد. رگ‌های خونی آسیب دیده اجازه می‌دهد تا آب بیشتری به بافت‌های بدن شما نشت کند و در آن باقی بماند. این باعث می‌شود که این آب از کلیه‌ها عبور نکند و دفع نشود.

اقدامات لازم برای افزایش وزن ناگهانی در بارداری

سعی نکنید در دوران بارداری با محدود کردن رژیم غذایی خود وزن خود را کاهش دهید. خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، از جمله میوه و سبزیجات تازه، ویتامین دوران بارداری و مکمل اسید فولیک برای همه مهم است. از مصرف زیاد نمک خودداری کنید. توصیه می‌کنیم قبل از باردار شدن، وزن مناسبی داشته باشید (BMI ۳۰ یا کمتر) زیرا تحقیقات نشان داده است که چاقی شانس ابتلا به پره اکلامپسی را افزایش می‌دهد. بنابراین داشتن وزن مناسب می‌تواند تا حدودی باعث جلوگیری از ابتلا به پره اکلامپسی شود.

با توجه به اینکه پره اکلامپسی یک بیماری پیچیده است، زنان به دلایل مختلف به آن مبتلا می‌شوند. یک رژیم غذایی سالم و متعادل و وزن مطلوب ممکن است برای برخی از زنان تفاوت قابل توجهی ایجاد کند. با این حال، هنگام در نظر گرفتن رژیم‌های غذایی طراحی شده برای کاهش وزن با ادعای جلوگیری از پره اکلامپسی که شما را به مصرف مقادیر زیادی پروتئین تشویق می‌کند، احتیاط کنید. پروتئین بیش از حد در رژیم غذایی ممکن است در زنان مبتلا به بیماری زمینه‌ای کلیوی مشکلاتی ایجاد کند. سعی کنید که مقادیر کافی مایعات بنوشید، به طور منظم فعالیت بدنی متوسطی داشته باشید و سعی نکنید با حذف صبحانه یا استفاده از قرص‌های لاغری، افزایش وزن را پنهان کنید.

تغییرات در بینایی

تغییرات بینایی یکی از جدی‌ترین علائم پره اکلامپسی است. تغییرات بینایی ممکن است با تحریک سیستم عصبی مرکزی همراه باشند یا نشانه‌ای از تورم مغز (ادم مغزی) باشند. تغییرات رایج بینایی شامل احساس نورهای چشمک زن، هاله‌ها، حساسیت به نور یا تاری دید است.

اقدامات لازم برای تغییرات در بینایی در بارداری

اگر هر یک از این تغییرات را در بینایی تجربه کردید، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا مستقیماً به بیمارستان بروید. این علائم بسیار جدی هستند و حتی یک روز هم نباید پیگیری این علائم را به تاخیر بیندازید.

تنگی نفس و اضطراب

تنگی نفس، تند شدن نبض، آشفتگی ذهنی و تشدید حس اضطراب می‌تواند از علائم پره اکلامپسی باشد. اگر این علائم برای شما جدید هستند، می‌توانند نشان دهنده افزایش فشار خون یا به ندرت تجمع مایع در ریه‌های شما (ادم ریوی) باشند.

اقدامات لازم برای تنگی نفس در بارداری

اگر این علائم جدید هستند، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اگر این شرایط را قبل از بارداری تجربه کرده‌اید، حتماً آن‌ها را در طول ویزیت بعدی خود به پزشک اطلاع دهید.

مقایسه علائم پره اکلامپسی شدید و خفیف

شاخص های شدت پره اکلامپسی

علائم پره اکلامپسی خفیف

علائم پره اکلامپسی شدید

فشار خون دیاستولی

کمتر از ۱۱۰ میلی متر جیوه

۱۱۰ میلی متر جیوه یا بیشتر

فشار خون سیستولی

کمتر از ۱۶۰ میلی متر جیوه

۱۶۰ میلی متر جیوه یا بیشتر

پروتئینوری

فقدان تا مثبت

فقدان تا مثبت

سردرد

فقدان

وجود

اختلالات بینایی

فقدان

وجود

درد قسمت فوقانی شکم

فقدان

وجود

اولیگوری

فقدان

وجود

تشنج (اکلامپسی)

فقدان

وجود

کراتینین سرم

طبیعی

افزایش

ترومبوسیتوپنی

فقدان

وجود

افزایش ترانس آمیز های سرم

به مقدار ناچیز

به صورت چشمگیر

محدودیت رشد جنین

فقدان

آشکار

ادم ریوی

فقدان

وجود

 

بررسی علت ایجاد پره اکلامپسی

علت پره اکلامپسی به طور دقیق مشخص نیست ولی در اینجا برخی از عواملی که ممکن است فردی را در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی قرار دهد آورده شده است:

  • بارداری اول؛
  • سابقه خانوادگی پره اکلامپسی (در خواهران و مادران)؛
  • بارداری چند قلویی؛
  • چاقی؛
  • سابقه فشار خون بالا، دیابت، بیماری کلیوی، فشار خون بارداری یا پره اکلامپسی؛
  • سن بالاتر از ۳۵؛
  • داشتن یک بیماری خود ایمنی مانند لوپوس؛
  • استفاده از درمان‌های کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)؛

نحوه تشخیص پره اکلامپسی

تشخیص پره اکلامپسی در صورتی اتفاق می‌افتد که پس از هفته ۲۰ بارداری، فشار خون بالا (فشار خون ۹۰/۱۴۰ میلی‌متر جیوه یا بیشتر) داشته باشید و حداقل یکی از یافته‌های زیر را داشته باشید:

  • وجود پروتئین در ادرار شما (پروتئینوری) که نشان دهنده اختلال در کلیه است؛
  • سایر علائم مشکلات کلیوی؛
  • تعداد کم پلاکت خون؛
  • افزایش آنزیم‌های کبدی که نشان دهنده اختلال در کبد است؛
  • مایع در ریه‌ها (ادم ریوی)؛
  • سردردهای جدیدی که پس از مصرف داروهای مسکن از بین نمی‌روند؛
  • اختلالات بینایی.

لیست آزمایشات پره اکلامپسی

برای بررسی علائمی که گفته شده، پزشک ممکن است آزمایشات تکمیلی دیگری را برای شما درخواست دهد که در ادامه به تفسیر آزمایش مسمومیت بارداری و تست‌های تشخیصی برای پره اکلامپسی می‌پردازیم.

آزمایش خون برای پره اکلامپسی 

نمونه خونی که در آزمایشگاه آنالیز می‌شود، می‌تواند عملکرد کبد و کلیه‌ها را بررسی کند. آزمایش خون همچنین می‌تواند میزان پلاکت‌های خون (سلول‌هایی که به لخته شدن خون کمک می‌کنند) را اندازه گیری کند.

آزمایش ادرار برای پره اکلامپسی

ممکن است پزشک برای شما یک نمونه ادرار ۲۴ ساعته یا یک نوار نمونه ادرار برای تعیین میزان عملکرد کلیه‌ها و بررسی وجود پروتئین در ادرار درخواست دهد.

سونوگرافی جنین

پزشک شما معمولا از طریق سونوگرافی، نظارت دقیق بر رشد جنین را توصیه می‌کند. تصاویری که از جنین شما در طول معاینه سونوگرافی ایجاد می‌شود، امکان تخمین وزن نوزاد و مقدار مایع داخل رحم (مایع آمنیوتیک) را فراهم می‌کند.

NST (تست بدون استرس) یا BPP (بیوفیزیکال پروفایل)

تست بدون استرس روشی ساده است که بررسی می‌کند ضربان قلب جنین شما در هنگام حرکت چگونه تغییر می‌کند. تست بیوفیزیکال پروفایل برای اندازه گیری تنفس، تون عضلانی، حرکت و حجم مایع آمنیوتیک در رحم استفاده می‌شود.

عوارض پره اکلامپسی

علائم پره اکلامپسی شدید می‌تواند منجر به مشکلات جدی برای مادر و نوزاد شود. از شایع‌ترین عوارض پره اکلامپسی فشار خون بالا است که در صورت عدم درمان می‌تواند بسیار جدی شود. فشار خون بالا می‌تواند باعث تشنج و سکته‌های هموراژیک شود که می‌تواند کشنده باشد. در ادامه برخی از عوارض احتمالی پره اکلامپسی برای مادر و تاثیرات آن بر جنین را بررسی می‌کنیم.

محدودیت رشد جنین 

پره اکلامپسی بر شریان‌هایی که خون را به جفت می‌رسانند تأثیر می‌گذارد. اگر جفت خون کافی دریافت نکند، ممکن است جنین خون، اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت کند. این می‌تواند منجر به کاهش رشد جنین شود که به عنوان محدودیت رشد جنین شناخته می‌شود.

زایمان زودرس

از عوارض پره اکلامپسی بر جنین می‌توان به زایمان زودرس (زایمان قبل از هفته ۳۷) اشاره کرد. همچنین، زایمان زودرس برنامه‌ ریزی شده یک راه درمانی برای پره اکلامپسی است. نوزادی که زودتر از موعد به دنیا می‌آید با افزایش خطر مشکلات تنفسی و تغذیه‌ای، مشکلات بینایی یا شنوایی، تاخیر در رشد و فلج مغزی مواجه است. درمان‌های قبل از زایمان زودرس ممکن است برخی از این خطرات را کاهش دهد

جدا شدن زودرس جفت

پره اکلامپسی خطر جدا شدن زودرس جفت را افزایش می‌دهد. در این حالت جفت قبل از زایمان از دیواره داخلی رحم جدا می‌شود. این اتفاق ممکن است باعث خونریزی شدید شود که می‌تواند برای مادر و نوزاد تهدید کننده زندگی باشد.

سندرم هلپ (HELLP)

یکی دیگر از عوارض احتمالی پره اکلامپسی سندرم HELLP است که مخفف همولیز، افزایش آنزیم‌های کبدی و پلاکت‌های پایین است. این یک عارضه شدید همراه با آسیب قابل توجه به کبد و پلاکت‌های خون است که به طور معمول در فرآیند لخته شدن نقش دارند. سندرم HELLP در حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به پره اکلامپسی شدید ایجاد می‌شود. علائم و نشانه‌های این سندرم عبارتند از تهوع و استفراغ، سردرد و درد بالای شکم سمت راست. گاهی اوقات ممکن است سندرم هلپ، حتی قبل از تشخیص فشار خون بالا، به طور ناگهانی یا حتی بدون هیچ علامتی ایجاد شود.

اکلامپسی

اکلامپسی شروع تشنج یا کما همراه با علائم پره اکلامپسی است. پیش بینی اینکه آیا یک بیمار مبتلا به پره اکلامپسی دچار اکلامپسی می‌شود یا خیر بسیار دشوار است. علائم و نشانه‌هایی که ممکن است قبل از تشنج ظاهر شوند عبارتند از سردرد شدید، مشکلات بینایی، سردرگمی ذهنی یا رفتارهای تغییر یافته. اما، اغلب هیچ علامت هشدار دهنده‌ای وجود ندارد. اکلامپسی ممکن است قبل، حین یا بعد از زایمان رخ دهد.

آسیب به سایر اندام‌ها

پره اکلامپسی ممکن است منجر به آسیب به کلیه‌ها، کبد، ریه، قلب یا چشم شود و ممکن است باعث سکته مغزی یا سایر آسیب‌های مغزی شود. میزان آسیب به سایر اندام ها بستگی به شدت پره اکلامپسی دارد.

بیماری قلبی عروقی

ابتلا به پره اکلامپسی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در آینده افزایش دهد. اگر بیش از یک بار به پره اکلامپسی مبتلا شده باشید یا زایمان زودرس داشته باشید، این خطر حتی بیشتر است.

پیشگیری و مدیریت پره اکلامپسی

اقداماتی برای پیشگیری از پره اکلامپسی وجود دارد که می‌توانید قبل و در طول بارداری انجام دهید تا احتمال ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش دهید. این مراحل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش وزن در صورت چاقی (قبل از افزایش وزن مرتبط با بارداری)؛
  • کنترل فشار خون و قند خون؛
  • حفظ یک برنامه ورزشی منظم؛
  • داشتن خواب کافی؛
  • انجام چکاپ‌های لازم در طول بارداری؛
  • خوردن غذاهای سالم و کم نمک و پرهیز از کافئین.

ممکن است پزشک شروع به مصرف آسپرین را در اوایل بارداری (حدود ۱۲ هفته بارداری) توصیه کند. مصرف روزانه آسپرین ممکن است خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا حدود ۱۵ درصد کاهش دهد. مصرف آسپرین را بدون تجویز پزشک شروع نکنید.

سوالات متداول

چه زمانی پره اکلامپسی خطرناک می‌شود؟

به طور کلی پره اکلامپسی بیماری خطرناکی است و نیاز به پیگیری و درمان دارد. علائم پره اکلامپسی شدید خطرناک‌تر است و نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.

آیا پره اکلامپسی قابل پیشگیری است؟

با انجام برخی اقدامات مثل کنترل فشار خون، داشتن رژیم غذایی مناسب، داشتن فعالیت بدنی، داشتن خواب کافی، انجام چکاپ‌های دوران بارداری و پرهیز از مصرف زیاد کافئین می‌توانید تا حدودی از پره اکلامپسی پیشگیری کنید.

پره اکلامپسی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک برای تشخیص پره اکلامپسی معمولا انجام آزمایش خون، آزمایش ادرار، سونوگرافی، NST و تست بیوفیزیکال پروفایل را توصیه می‌کند. 

مسمومیت بارداری در هفته چندم رخ می‌دهد؟

مسمومیت بارداری معمولا در اواسط بارداری و پس از هفته ۲۰ رخ می‌دهد.

مقدار نرمال پره اکلامپسی چقدر است؟

هیچ مقدار نرمالی از پره اکلامپسی در دوران بارداری وجود ندارد. پره اکلامپسی یک شرایط خطرناک است و در صورت تشخیص، باید به طور جدی پیگیری شود.

و در پایان…

پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که اکثر افراد از آن آگاه نیستند. به همین دلیل بسیار مهم است که به تمام ویزیت‌های قبل از زایمان خود بروید و با پزشک خود در مورد علائمی که در دوران بارداری احساس می‌کنید صحبت کنید. از مهم‌ترین علائم پره اکلامپسی می‌توان به افزایش فشار خون اشاره کرد. اگرچه علت پره اکلامپسی مشخص نیست ولی تشخیص پره اکلامپسی معمولا با انجام آزمایشات و چکاپ‌های دوران بارداری انجام می‌شود. 

عدم تشخیص به موقع پره اکلامپسی ممکن است عوارض جدی برای مادر و جنین ایجاد کند. درصورت پیگیری درست و به موقع این بیماری، می‌توانید در نهایت نوزادی سالم و زایمانی بدون مشکل داشته باشید. در این مقاله علائم پره اکلامپسی شدید و خفیف را بررسی کردیم و برای هر یک از این علائم راهکارهایی به شما توصیه کردیم. همچینن نحوه تشخیص پره اکلامپسی را توضیح دادیم. امیدواریم مطالعه این مقاله و استفاده از راهکارهای گفته شده به افزایش آگاهی شما و بهبود وضعیت کلی شما کمک کرده باشد.